Helene Ripa kom på en åttondeplats under kvalet i Ungern. Foto: Bildbyrån

Helene Ripa åtta i kvalfinal – ska räcka till Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

I dagens kanot-kval till Paralympics kom Helene Ripa på en åttondeplats.

En placering som teoretiskt ska räcka till en Paralympics-plats.

– Som det ser ut i dagsläget är jag åtta i finalen, vilket ser ut att räcka till en kvalplats, säger Helene Ripa till SVT Sport.

För att Sverige ska ta kvotplatsen till Paralympics i Tokyo krävdes det att Ripa slutade sämst fyra av de länder som inte redan är kvalificerade. Vilket Ripa också gjorde i och med sin åttondeplats.

– Som det ser ut i dagsläget är jag åtta i finalen, vilket ser ut att räcka till en kvalplats. Men vi väntar just nu på resultatet från det internationella kanotförbundet och hur de tilldelar platserna till nationerna. Men det ser positivt ut, säger Helene Ripa till SVT Sport.

Paralympics

Inte tävlat på två år

Dagens tävling var tuff för Ripa, som inte har tävlat på två år efter en nackoperation 2019.

– Det stod så himla mycket på spel, så det har varit en tuff morgon med mycket mental anspäning. Själva loppet gick okej, det var svårt att tävla när man inte har gjort det på två år, säger hon.

– Själva prestationen i sig är jag inte så nöjd med, men om man ser det i sin helhet så är jag förstås jättenöjd med att jag, som det ser ut, har tagit en kvotplats till Tokyo. Det är jag jättestolt över, säger Helene Ripa till SVT Sport.

Än har inte de officiella resultaten kommit, men Ripa är hoppfull.

– Vi får vänta och se, drömmen lever i allra högsta grad, säger hon.

ARKIV: Helene Ripa: Är i bästa formen jag varit i” (11 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet