Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karriären var i fara – nu hoppas Menning på VM-medalj

Karriären var i fara – nu hoppas Menning på VM-medalj

Uppdaterad
Publicerad
Han funderade på om karriären var hotad.
Ett år senare kan Petter Menning sikta på VM-medaljer igen.
– Hade jag sagt det till mig själv för ett år sedan hade det varit svårt att tro på det, säger stjärnkanotisten till SVT Sport med tre veckor till VM.

Han visste varför han underpresterade under fjolåret. En smärtande armbåge gjorde att han inte kunde träna optimalt och han kom därmed inte upp i nivå. Vad han däremot hade svårt att veta var varför det gjorde ont.

– Jag blev väldigt frustrerad, säger 31-åringen om fjolårssäsongen, där röntgen inte kunde visa varför det gjorde ont.

Operationen blev räddningen

Sista utvägen var en titthålsoperation efter säsongen, där man fann skadat brosk och kunde åtgärda skadan. Det blev räddningen.

– Skulle de inte hitta någonting var det en ganska stor risk att jag skulle behöva sluta paddla för att det gjorde ont hela tiden och vi kunde inte göra något åt det. , säger han och fortsätter:

– När jag vaknade upp efter operationen så kommer kirurgen som har varit inne i armbågen och säger ”vi har hittat vad som bråkat med dig och vi har tagit bort det”... Jag blev otroligt glad.

”Nu hoppas jag på medalj på VM”

Därefter har allt gått enligt plan – och bättre.

– Nu har det gått så pass bra, jag har ökat både prestation och resultat hela tiden. Nu hoppas jag på medalj på VM och hade jag sagt det till mig själv för ett år sedan hade det varit svårt att tro på det för då hade jag ingen aning om hur framtiden såg ut, säger Petter Menning.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer