• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Agneta Andersson och Susanne Gunnarsson tog OS-guld tillsammans 1996. Foto: Peter Widing/TT

Susanne Gunnarsson om Agneta Anderssons död: ”En oerhörd sorg”

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår avled Agneta Andersson som var sjuk i cancer.

Nu talar hennes vän och kanotkollega Susanne Gunnarsson ut om sorgen.

– Det är och var väldigt jobbigt, säger hon till Expressen.

OS-guldmedaljören Agneta Andersson har gått bort, 62 år gammal. Den tidigare kanotisten avled på sjukhus efter att ha varit sjuk i cancer.

Tillsammans med Susanne Gunnarsson vann hon OS-guld på K2 500 meter vid OS i Atlanta 1996. Guldet kom efter ett uppmärksammat bråk mellan duon, och gav dem senare Bragdguldet.

”Gick fort på slutet”

För Expressen berättar Gunnarsson nu om känslorna efter helgens besked.

– Det är och var väldigt jobbigt. En oerhörd sorg. Cancer är en fruktansvärd sjukdom, och det känns som att det gick fort på slutet. Man ska verkligen vara rädda om varandra, säger Gunnarsson, och förklarar att Agneta Andersson varit väldigt viktig för henne:

– Agneta var till exempel den personen som stöttade mig mest när jag gick igenom en väldigt tuff skilsmässa. Hon har betytt så otroligt mycket för mig. 

”Glad och positiv”

Duon hade ständig kontakt via sms under Anderssons sista tid i livet. Den sista gången de talades vid på telefon var för fyra veckor sedan.

– Hon var alltid så glad och positiv trots sjukdomen, ända in i det sista. Vi kunde prata om allt möjligt. Jag besökte henne i somras. Och vi var i Torrevieja för två år sedan, bara hon och jag. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tillbaka på Agneta Anderssons framgångsrika karriär. Foto: Rolf Hamilton / TT /

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.