Foto: Bildbyrån

Menning: ”Han har inte velat lyssna”

Uppdaterad
Publicerad

Förre skidtränaren Per-Erik Rönnestrand tar över som förbundskapten för kanotlandslaget efter Martin Hunter – ett besked som välkomnas av Petter Menning som är kritisk mot Hunter. ”Han har inte velat lyssna på oss aktiva” säger han till SVT Sport.

Kanotförbundet organiserar om i landslagsledningen. Ny förbundskapten, efter Martin Hunter, blir den förre förbundskaptenen i skidor – Per-Erik ”Peken” Rönnestrand.

”Det känns spännande och stimulerande att komma tillbaka till elitidrotten igen. Jag kommer in utifrån och kan se verksamheten med nya och förhoppningsvis friska ögon” säger Rönnestrand i ett pressmeddelande.

Rönnestrand var förbundskapten för skidlandslaget i början av 2000-talet. Han har på 2010-talet varit länsidrottschef i Jämtland.

Två förbundstränare anställs

Förbundet kommer även att anställa två förbundstränare. Vilka det blir är dock inte helt klart än.

En som välkomnar den nya organisationen är Petter Menning, som samtidigt riktar kritik mot Martin Hunter.

– Han har inte velat lyssna på oss aktiva vad vi tyckt. Men jag hoppas att det blir mycket bättre nu, säger Menning till SVT Sport.

Vad är det som inte har funkat?

– Kommunikationen.

Har du påpekat det för Hunter?

– Ja, det kan man lugnt säga.

”Bättre att dela på rollerna”

Den nya uppdelningen med en kapten och två förbundstränare är helt rätt, enligt Menning.

– Han (Hunter) har ju varit både förbundskapten och tränare. Jag tror det blir bättre nu när man delar på rollerna.

När det gäller Mennings framtid så är han nu inspirerad att satsa vidare efter misslyckandet i OS.

– Jag är skittaggad att köra på, jag kör igång nästa vecka, säger han.

– OS var en annorlunda historia. Jag hade svårt att fokusera med tanke på en sjuk familjemedlem så jag har svårt att vara besviken på själva insatsen där. Med tanke på förutsättningarna var det ändå okej att komma tia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.