Dennis Kernen och Martin Nathell skrällde och vann VM-guld.

Svenskduon tog VM-guld i kanot: ”Överträffar alla förväntningar”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk skräll i kanot-VM i Köpenhamn.

Dennis Kernen och Martin Nathell vann VM-guld på K2 1000.

– Jag är helt skakig! Jag får sätta händerna på knäna ibland och vila, säger Nathell till SVT Sport.

Den nykomponerade kanotduon, som kört ihop i fem-sex veckor, blev trea i semifinalen. Men i finalen var det aldrig något snack.

Dennis Kernen, 21, och Martin Nathell, 26, drog ifrån de sista 200 meterna och vann på tiden 3.13,70 – 76 hundradelar före hemmanationen Danmark. Ungern knep bronset.

– Med tanke på det lilla vi har kört tillsammans får man säga att det är en skräll. Jag visste att vi hade kapacitet att leverera bra lopp, men att det skulle gå hela vägen vågade man nästan inte hoppas på, säger Martin Nathell efter prisutdelningen.

”Så himla glad”

Dennis Kernen fyller i:

– Det är helt fantastiskt! Vi gjorde precis det vi hade sagt innan, allting genomfördes jättebra. Jag är så himla glad, säger han till SVT Sport.

Detta var Sveriges första VM-guld sedan 2013, då Petter Menning vann på K1 200.

I morgon väntar ny final för Kernen och Nathell, då i K2 500 meter.

– Nu är vi båda 1000-kanotister och detta ledde till guld, men varför skulle vi inte kunna lyckas? Men det kommer bli tuffare i morgon, det är jättemånga duktiga med där också. Ingenting är omöjligt, säger Nathell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.