Selma Ihr. Foto: SVT

16-åriga Selma Ihr berättar om vikthetsen

Uppdaterad
Publicerad

Först fälldes 16-åriga Selma Ihrs tränare av konståkningens etik- och disciplinnämnd för psykisk misshandel och vikthets. Men hon friades sedan av Riksidrottsnämnden. Nu pratar Selma Ihr ut för SVT Sport om tiden med tränaren.

Ett av hennes starkaste minnen kommer från när tränaren tjatade om att hon skulle väga sig, och att hon borde köpa en våg.

– Då sa jag att oavsett om jag köper en våg och min vikt går upp, vilket den kommer att göra då jag växer, så kommer jag inte spy upp min mat. Jag kommer ihåg att jag blev livrädd när jag sa det. För det var första gången jag stod upp för mig själv och sa att jag inte kommer spy upp min mat, säger Selma Ihr.

Riksidrottsnämnden skrev i sitt beslut att ”vid en samlad bedömning av den utredning som presenterats i ärendet kan det inte anses ställt utom rimligt tvivel att tränaren uttalat sig på det förolämpande och otillbörliga sätt som påståtts i anmälan”.

SVT Sport har sökt tränaren.

Se hela inslaget om hennes tid med tränaren.

KLIPP: Detta har hänt: Missförhållanden inom svensk konståkning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.