Förkyld Anita Östlund inte nära medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Anita Östlund tappade en placering i det fria programmet i konståknings-EM i Minsk. Därmed slutade hon på en 18:e-plats.

Östlund gick ut på en 17:e plats efter det korta programmet. Och i det långa programmet kände hon av sin förkylning som hon drabbades av under veckan.

Ibland känns fyra minuter väldigt långt?

– Ja, särskilt som jag har varit lite krasslig, med sjukdom de sista dagarna. Så jag är ändå glad att jag satte några av hoppen. Sedan får jag jobba vidare med piruetterna och stegen, säger hon till SVT Sport efter åket.

Östlund fick 144.66 poäng totalt, drygt sju poäng från sitt personliga rekord och gick in som femma med 13 åkare kvar i startlistan.

Vad tar med dig ur den här finalen?

– Att jag måste jobba vidare med piruetterna. Jag tror jag tappade mycket poäng där. Och stegen.

Östlunds 18:e-plats innebär även att fortsatt bara får en åkare till nästa års EM. För att Sverige skulle ha fått ytterligare en åkare med hade Östlund behövt komma topp tio.

Vann tävlingen gjorde EM-debutanten Sofia Samodurova från Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.