Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Nordebäck hade en lyckad mästerskapsdebut. Foto: Bildbyrån

Lyckad EM-debut för Andreas Nordebäck

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad mästerskapsdebut för den 18-årige konståkaren Andreas Nordebäck. Efter kortprogrammet är han nia på EM i finländska Esbo.

”Jag är väldigt nöjd med min insats idag”, skriver Nordebäck till SVT Sport.

Andreas Nordebäck stod för en imponerande första insats i ett mästerskap. Till tonerna av Johnny Cashs version av ”Hurt” inledde han visserligen med en misslyckad landning i sin trippel axel, men sedan genomförde han resten av programmet enligt plan.

Nordebäck belönades med poängen 75,98, vilket alltså räckte till en niondeplats. Det är aningen sämre än personbästat från i höstas som ligger på 78,92.

”Det var en av de roligaste upplevelserna jag har varit med om. Jag kände verkligen av stämningen i ishallen och hur den skiljde sig från de tävlingar jag har varit på tidigare. Jag är nöjd med det jag gjorde, även om det var en liten miss på ett av hoppen så var helheten på en hög nivå. För att vara min debut så är jag väldigt nöjd med min insats”, skriver svensken.

Bäst i det korta programmet var fransmannen Adam Siao Him Fa. Han fick hela 96,53 poäng.

Det fria programmet avgörs på fredag. Dit tog sig de 24 främsta i det korta programmet.

REPORTAGE: Andreas Nordebäck: ”Har som mål att bli den bäste konståkaren i världen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.