Sveriges konståkningsstjärna Anita Östlund lär få chans att visa upp sig i VM på hemmaplan om två år. Foto: TT

Konståknings-VM i Sverige 2021

Publicerad

För första gången sedan 1947 ska Stockholm arrangera konståknings-VM. Sveriges huvudstad har tilldelats världsmästerskapet 2021 efter ett beslut från Internationella konståkningsförbundet.

”Internationella mästerskap ger oss chansen att visa upp vad staden har att erbjuda på bredden, samtidigt som det skapar och stärker intresse för idrottsutövning bland barn och unga, vilket är positivt för stadens långsiktiga utveckling”, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd i Stockholm i ett pressuttalande.

EM 2015 och VM i synkroniserad konståkning 2018 har tidigare arrangerats i Globen. Samma arena ska bli nu bli värd för VM i singel och paråkning, 22–28 mars 2021.

”Möjligheten att få arrangera tre internationella mästerskap i konståkning med Stockholm som värdstad och bara några år emellan, stärker oss”, säger Svenska konståkningsförbundets ordförande Katarina Henriksson.

Senast konståknings-VM avgjordes i Sverige var i Göteborg 2008.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer