Konståkningstränare fälls för psykisk misshandel. Foto: Bildbyrån

Konståkningstränare fälls för psykisk misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Svensk konståkningsförbundet fäller en tränare för psykisk misshandel och vikthets, det skriver Dagens Nyheter. Tränaren som är verksam i Solna har tidigare fått motta hård kritik från tidigare åkare kring träningsmetoder och har tidigare varit avstängd av klubben och tilldelas inget ytterligare straff av förbundet.

I går kom beslutet från konståkningsförbundet. Solna-tränaren som under hösten fick motta hård kritik kring sina träningsmetoder fälls på två av tre punkter däribland vikthets och psykiskt misshandel, det skriver Dagens Nyheter.

Tränaren har tidigare varit avstängd av klubben och trots att tränaren brutit mot uppförandekoden i Riksidrottsförbundets stadgar så kommer det inte bli något ytterligare straff. JVM-åkaren Selma Ihr var en av åkarna som anklagade tränaren och Ida Ihr, mamma till Selma är kritisk till beslutet.

– För mig är det viktigt att hon fälldes, både för psykisk misshandel och vikthets. Men jag tycker att det är mycket märkligt att avstängningen inte blev längre. Det innebär att hon kan jobba med barn igen, är det verkligen rätt? Vill Svenska konståkningsförbundet utsätta flera barn för det jag varit utsatt för?, skriver Selma Ihr i ett sms till SVT Sport.

Utöver utredningen mot Solnatränaren har konståkningsförbundet tillsatt en större extern utredning som väntas presenteras i maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer