Foto: Bildbyrån.

Majorov fick ingen EM-plats: ”Väldigt utbränd”

Uppdaterad
Publicerad

Nikolaj Majorov fick ingen EM-plats.

Konståkaren är dock inte bara besviken.

– Jag är stolt över mig själv att jag lyckats ta mig till december på fötterna. Jag har varit väldigt krasslig mentalt, säger han till SVT Sport.

Nikolaj Majorov har varit med i OS, VM och EM, men får inte chansen i kommande Europamästerskap i januari, då 18-årige Andreas Nordebäck istället för chansen. I SM i helgen vann Nordebäck före Majorov.

22-åringen säger att han är lite besviken, men konstaterar att det är så här sporten är.

– Livet är inte över, jag är inte körd för alltid nu. Nu får jag vila ut och ta ett nytt djupt andetag inför nästa år. Det här är inget som kommer stoppa mig om man säger så.

Hösten har varit kämpig, både mentalt och på grund av en skada i ryggen.

– Jag var väldigt utbränd där någon gång i oktober och november och har haft en skada i ryggen som motverkat träning. Så jag är stolt över mig själv att jag fajtat mig igenom det och orkat ta mig till december. Jag trodde inte jag skulle orka till november.

Hur var den tiden?

– Hemsk. Jag kunde inte fokusera på att göra det enklaste på isen och sen kom man hem och la sig på soffan och orkade inte röra sig på flera timmar. Sedan skulle man ladda om för nästa dag och nästa träning, det var inte simpelt. Skadan i ryggen gjorde det inte lättare.

Han har hjälp av en psykolog och har fått mycket stöd av familj, klubb och förbund berättar han.

Majorov har tidigare kämpat med depression, vilket han pratade om inför VM i Stockholm 2021.

KLIPP: Duell om herrplatsen till konståknings-EM: ”Såklart möjligt” (15 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nikolaj Majorov och Andreas Nordebäck gör upp om platsen till konståknings-EM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.