Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när ukrainska konståkningsparet vägrar krama ryska motståndarna Foto: NEXTA

Ukrainska konståkningsparet vägrade krama ryska vinnarna

Uppdaterad
Publicerad

Det ryska paret Anastasia Metelkina och Luka Berulava vann Junior Grand Prix-tävlingen i går i Budapest.

Men de ukrainska medaljörerna Violetta Sierova och Ivan Khobta vägrade krama om segrarna.

– Åt helvete med dem, de borde bli diskvalificerade, säger den före detta ryska tränaren Tatiana Tarasova till nyhetsbyrån Tass.

Segerparet Anastasia Metelkina och Luka Berulava klev fram till podiet och kramade först om det kanadensiska bronsparet Martina Ariano/Charly Laliberte och gick därefter fram mot silverlaget från Ukraina; men där besvarades inte kramen.

Ryssland får inte delta i internationella tävlingar men Metelkina/Berulava, som är födda i Ryssland, tävlade för Georgien och kom på så sätt runt förbudet. Paret har också tränats i Ryssland av konståkaren Pavel Slyusarenko, enligt sajten republicworld.

– Åt helvete med dem. Du kan inte föra bland politik med sport. De borde bli diskvalificerade för att ha brutit mot uppförandekoden vid tävlingen. Så löser man problemet, säger Tatiana Tarasova.

Klippet som du kan se i spelaren ovan har spridits internationellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.