Teemu Selänne. Foto: TT Nyhetsbyrån

Selänne om Ryssland: ”Kriget var sista droppen”

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeylegendaren Teemu Selänne vill lösa finländska Jokerits arenabekymmer.

De nuvarande ägarna är med på EU:s sanktionslista över personer med nära samröre med Vladimir Putin.

– Det är dags att öppna ögonen och sluta med de här pajaslekarna med ryssarna, säger han enligt Hufvudstadsbladet.

Finländska Jokerit har bestämt sig för att lämna KHL, som följd av Rysslands invasionskrig i Ukraina. Även hemmaarenan i Helsingfors är ett hett debattämne, ägarna är nämligen på EU:s sanktionslista.

Nu säger sig legendaren Teemu Selänne ha samlat ihop en grupp investerare som vill köpa arenan. Men eftersom det inte är tillåtet att göra affärer med personer på sanktionslistan blir köpet svårt.

– I dagens läge är en affär väl mer eller mindre omöjlig att genomföra. Men jag har ett gäng som kan stiga fram om chansen dyker upp och läget förändras, säger Selänne enligt Hufvudstadsbladet.

Selänne har tidigare synts på bilder med olika oligarker, skriver Hufvudstadsbladet. Nu tar han tydligt avstånd från Ryssland.

– Det är dags att öppna ögonen och sluta med de här pajaslekarna med ryssarna. Jag vill inte säga dess mera om kriget men det är ju helt klart att Ryssland måste städas upp radikalt för att landet på något sätt skulle vara salongsdugligt igen, säger han och fortsätter:

– Jag har under alla år försökt ha ett öppet sinne då det gäller Ryssland och vad de sysslar med. Men kriget var sista droppen. Jag känner inga sympatier över huvud taget med dem och vill inte ha något med dem att göra någonsin mera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer