Anders Södergren i Holmenkollen 2015. Foto: TT.

Anders Södergren sjua på SM: ”Man är liksom segstark”

Uppdaterad
Publicerad
Det var doldisarna som gjorde upp om guldet i 50 km vid SM i Gällivare. Efter en stark forcering vann Johan Häggström fem sekunder före Simon Lageson. Bakom var det mer kända namn. Bland annat överraskade Anders Södergren med att bli sjua.

– Det är det största jag gjort. Det är absolut den största dagen i min karriär, säger Häggström till Expressen från Hellnerstadion.

Väldigt trötte Simon Lageson var inte lika nöjd.

– Det känns förjävligt. Jag är otroligt tacksam över att vara i mål. Det blir en bira när jag kommer hem, säger Lageson.

Rickardsson ledde till 35 km – utanför pallen

Daniel Rickardsson låg länge på medaljplats, ledde fram till 35 km, men stumnade och slutade fyra efter att Björn Sandström passerat. Längre ner i fältet kom elitmotionären Anders Södergren, 41, sjua. Han var mindre än två minuter från segern efter över två timmars åkning.

– Femmil har alltid varit min grej och man är liksom segstark, den kapaciteten behåller man längre än snabbheten, säger Södergren som bara var 37 sekunder från bronset.

– Jag tycker det här säger mer om mig än om konkurrensen, säger Södergren med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer