Anna Dyvik: ”En av oss får kanske byta land”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Dyvik och Johanna Hagström går en kamp en OS-biljett.

Dyvik gillar inte situationen.

– En av oss kommer inte att få åka, det suger, säger hon till SVT Sport.

I dag gjorde Anna Dyvik och Johanna Hagström sina premiärer i Tour de Ski. Hagström åkte ut i semifinal och Dyvik kom femma i finalen.

Svenskorna går en kamp om en plats till OS i Peking 2022. Konkurrensen är tuff och Anna Dyvik säger följande om situationen till SVT Sport efter finalen.

– Det här suger, när det gäller uttagningar. En eventuell pallplatskandidat kommer inte att få köra. Men det är väl också det som är bra, att vi har varandra.

Pratar du och Johanna (Hagström) om det?

– I Davos bodde vi ju med varandra. Efter loppet pratade vi lite, då var hon väldigt ledsen. Hon åkte ju ut i kvartsfinal och funderar mycket på OS, säger Dyvik.

”Får kanske byta land”

Hon fortsätter:

– En av oss kommer inte att få åka, så det suger. Det är ju så jämnt det kan bli. I prologen här blev vi fyra och femma... En av oss får kanske byta land (skratt).

Johanna Hagström säger att hon förstår hur viktig insatsen i Tour de Ski blir.

– Det är ju tajt mellan oss. Så vi får se. Jag åkte ju inte bra i Ruka, men jag har ingen aning om hur det blir. Vi får prata med landslagsledningen och se vad de säger.

Byström: ”Inget är klart”

Anders Byström är chef i landslagsledningen. Han svarar följande på frågan om vem av Dyvik och Hagström som är närmast OS:

– Det vet vi inte än. Det får vi fundera mer på. Vi gör en total bedömning över förra året och det här året. Inget är klart än.

Men att dagens sprint var viktig, det hymlar inte Byström om.

– Den var viktig eftersom den var på höjd och är närmast OS. Så den är absolut viktigt. Sedan får vi värdera hur viktig den är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.