Calle Halfvarssons ilska – utslagen i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson tog sig vidare från prologen på förmiddagen men i kvartsfinalen tog det slut.

Där slutade svensken fyra – efter att han blivit stängd av den ryske åkaren Maltsev.

– Han vill bara förstöra för mig, säger han till SVT Sport.

Calle Halfvarsson tog sig inte vidare från kvartsfinalen när han slutade fyra i sitt heat. Han upplevde att han blev stängd av den ryske åkaren, något som även SVT Sports expert Anders Blomquist poängterade.

– Jag tar dem i varvningen, men då stänger ryssen mig. Han åker rätt fult där. Det känns som att han bara vill förstöra för mig. Jag är lite less på det, säger Calle Halfvarsson.

– Åker man som han gör ska man avancera, inte förstöra för den bakom. Han förstör min backe. Jag tycker det var dåligt kört. Han är ändå efter i mål. Han åker inte speciellt bra efter heller.

”Hade otur”

Svensken, som jagar en OS-plats, hyllades dock av Anders Blomquist.

– Han hade otur. Det var det överlägset bästa, med hans stafettsträcka, som jag sett honom göra den här säsongen, säger han.

– Det är inte Calle när han varit som bäst men det är Calle bättre än vad han varit den här säsongen.

Gustaf Berglund och Oskar Svensson åkte också ur i kvartsfinalen men Blomquist var nöjd med det han såg från Svensson.

– Väldigt väldigt viktigt. Skönt för oss som följer skidåkningen men allra mest för dem själva. De känner nog att det där går att bygga vidare på, säger Anders Blomquist.

Herrarnas final togs i vanlig ordning hem av Johannes Hösflot Kläbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.