Berglund om OS-beskedet: ”Sugen att visa att de hade fel”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen före julafton fick Gustaf Berglund beskedet att han inte kommer få åka på OS.

Något han nu använder som tändvätska under touren.

– Jag är väldigt sugen på att visa att de hade fel, säger han till SVT Sport efter sprintkvalet.

Gustaf Berglund gick vidare som bäste svensk i sprintkvalet i Tour de Ski-premiären. Trots tuffa förhållanden åkte han in på en 20:e plats, 8.53 sekunder efter överlägsna ettan Johannes Hösflot Kläbo.

– Det var jättejobbigt, som förväntat. Det är löst och varmt så man får kriga för varje meter, säger Gustaf Berglund.

Tour de Ski

Men Berglund hade en tydlig morot. Dagen före julafton fick han reda på att han inte kommer få åka på OS i februari och är rejält revanschlysten.

– Jag använde det som tändvätska och försökte få med mig varje hundradel under loppet. Jag har fått höra från landslagstränarna att OS-platserna är fyllda så jag är sugen på att överbevisa dem att jag hade något på OS att göra, säger han.

Hur var det att få det beskedet?

– Det var tråkigt. Det var ingen julklapp man önskade sig direkt, att få reda på det den 23:e att OS-tåget hade gått. Så det var surt.

– Jag är väldigt sugen på att visa att de hade fel, så jag kommer använda det under touren för att kunna prestera ännu bättre.

Berglund åkte ur i kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet