Stjärnans missräkning: ”Förvånansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlssons missräkning.

Stjärnan åkte ut redan i kvalet.

– Det är förvånansvärt, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson i Vinterstudion.

Tourinledningen blev inte som Ebba Andersson och Frida Karlsson hade hoppats på.

Karlsson stannade inte för media och lämnade direkt efter att hon slutfört sitt lopp.

Det blev en 34:e plats i prologen – en otrolig missräkning för stjärnan som tog sig hela vägen till final i sprinten i världscup-premiären i Ruka.

– Det är faktiskt förvånansvärt. Vi tror att Frida Karlsson normalt fall är en duktig sprintåkare, inte som kan vinna men, som kan nosa på en finalplats. Att inte ens komma med från prologen är en stor missräkning, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

”Inte arenan där jag känner mig mest hemma”

Andersson å sin sida stannade för media, och var trots allt inte helt missnöjd med sin insats.

– Jag försökte verkligen åka skidor. Och jag tyckte att jag fick till en OK prolog, men sen så är ju inte sprint den arena där jag känner mig mest hemma. Det är premiär för mig i sprint, så jag får bara ladda om till morgondagen, säger Ebba Andersson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag upplevde att känslan i kroppen är god, men när det blir ett så tajt kval har jag inte den riktiga sista pushen för att klara av att åka ännu fortare.

”Ambition att hitta det jag sökt efter”

Andersson menar att favoritdistanserna väntar och att hon har flera lopp på sig att hitta det hon sökt efter.

– Det som är, är att jag går in i touren med en ambition att hitta det jag har sökt efter. Jag har fem ytterligare race till att hitta det, och det känns som att jag är på god väg.  

Även Charlotte Kalla och Louise Lindström slogs ut i prologen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.