Johanna Hagström och Anna Dyvik. Foto: Bildbyrån/ TT

Hagström: ”Kniven mot strupen”

Uppdaterad
Publicerad

Tour de Ski.

Sista chansen att säkra en OS-plats för Johanna Hagström och Anna Dyvik.

– Det är ju lite kniven mot strupen, säger Hagström till SVT Sport.

Anna Dyvik och Johanna Hagström gör sin Tour de Ski-premiär.

Och det är inte utan press – en sista sprintbiljett till OS i Peking står på spel.

–  Det är en press. Jag upplever att det är lite samma läge som jag hade i fjol. Jag hade en sista chans att ta mig till VM – jag tar med mig att jag klarade det då. Jag tycker att jag känner mig lugn och bekväm, men det är ju lite kniven mot strupen, säger Hagström till SVT Sport.

”Sprint är sprint – allt kan hända”

Dyvik slog Hagström i premiären i Gällivare men Hagström tog en pallplats i Ruka – därför menar SVT Sports expert Anders Blomquist att Hagström har en liten fördel.

– Kanske att Johanna har en liten fördel i kraft av placeringar, men det kommer avgöras under touren. Åker någon av dem jättebra där, då tror jag den personen åker med till OS.

Anna Dyvik som inte velat prata om OS-uttagningarna menar dock att allt kan hända i sprint.

– Sprint är sprint, allt kan hända. Och jag vet att ledarna tar med mycket som de överväger inför en uttagning, inte bara resultaten, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.