Frida Karlsson laddar inför OS. Foto: Bildbyrån

Karlsson försvarar sin OS-plan: ”Jag känner mig supertrygg”

Uppdaterad
Publicerad

När största konkurrenten Therese Johaug väljer att avstå Tour de Ski för att spara sig till OS – gör Frida Karlsson tvärtom och kör tourens alla etapper.

– Jag lade den här planen för OS redan i våras, och känner mig supertrygg i den, säger hon till SVT Sport.

Det är en formstark Frida Karlsson som inleder Tour de Ski, efter en stark start på säsongen med en total andraplats i världscupen. Och att avstå touren för att spara krafter inför OS i Peking har aldrig varit aktuellt. Något som exempelvis Therese Johaug väljer att göra.

– Jag lade den här planen för OS redan i våras, och har kunnat följa den. Och det har gått enligt plan sedan dess, och jag känner mig supertrygg i den, säger hon till SVT Sport.

Tour de Ski

Och när hon ställer sig på startlinjen under tisdagens första etapp, är målet att vinna.

– Alla lopp man ställer upp i har man en chans att vinna. Det är precis som alla andra tävlingar, men jag fokuserar på ett lopp i taget, säger Frida Karlsson.

SVT sänder första etappen av Tour de Ski  under tisdagen med start 11.00 i SVT1 och Play .

KLIPP: Frida Karlsson: ”Man måste ligga på gränsen till mjölksyra men inte gå över” (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet