Jonas Peterson Foto: TT

Avgående landslagschefen till SVT Sport: ”Varit omtumlande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter bara fyra månader vid rodret avgår landslagschefen för längdskidlandslaget, Jonas Peterson.
För honom är det en dröm som går i kras.
– Det är väldigt, väldigt tråkigt så klart. Mitt livs jobb där jag tyvärr inte kunde stanna längre, säger Jonas Peterson till SVT Sport.

Den 3 april tog Jonas Peterson över som ny landslagchef efter Rikard Grip som valde att lämna rollen. Fyra månader senare väljer Peterson och förbundet att gå skilda världar.

– Det är olika syn på hur vi skall utveckla det här som har gjort att vi har kommit fram till att det här är den bästa lösningen. Det känns trist, säger den avgående landslagschefen Jonas Peterson. 

Kan du gå in på vad det är som har varit olika i er syn?

– Jag tycker att det ska stanna inom organisationen. Det är ju som alltid efter säsongen en utvärdering och jag har ju haft flera olika intervjuer kring hur man ska förändra och de viktiga bitar man ska fokusera på när man kommer ny in till jobbet. Och jag har haft samtal med åkare om hur vi optimerar prestationsmiljön. Det är det arbetet jag har påbörjat och där har det väl att inte landat riktigt och där det känns som att man har olika syn. Då blev det så här tyvärr, säger Peterson. 

Hur känns det för dig?

”Måste landa i detta”

– Väldigt, väldigt tråkigt så klart. Som jag har känt och sa när jag tillträdde så är detta min livs roll, att få jobba med ambitiösa åkare som vill bli världsbäst. Mitt livs jobb där jag tyvärr inte kunde stanna längre.

Men ni kunde ändå avsluta på ett bra sätt?

– Ja det tycker jag. Sen är jag väldigt mån om att Lars (Selin) och Karin (Ersson) ska få en bra start in i detta. Jag kommer vara med ytterligare en tid och hjälpa de in i detta.

Beslutet har tagits med kort varsel. Nu väntar nya utmaningar för honom.

– Jag har inte så mycket andra planer, jag får försöka forma de nu men jag måste landa lite i detta, det har varit omtumlande så klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.