Foto: Bildbyrån

”Behöver inte vara så mycket hysch, hysch”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Dyvik petades från VM och riktade sedan kritik mot VM-uttagningen.

Det är inget som svenskan ångrar.

– Det behöver inte vara så himla mycket hysch, hysch. Jag är en öppen och ärlig person, säger Dyvik till Sportbladet.

Det blev inget VM i Oberstorf för Anna Dyvik som fick nöja sig med att vara reserv på hemmaplan. I samband med petningen kritiserade hon uttagningsprocessen till VM.

Hon tyckte att alla åtta som togs ut förtjänade sin plats men ansåg att även hon borde fått åka. Framför allt eftersom Charlotte Kalla, som precis som Dyvik haft ryggproblem, togs ut.

– Vi har väl haft liknande problem under vintern. Jag tycker att jag har presterat bättre än henne flera gånger, sa Dyvik till Sportbladet då.

Viktigt att stå upp för sina åsikter

Snart två månader har gått sedan Dyvik kritiserade VM-uttagningen – och det är inget hon ångrar. Tvärtom, 26-åringen anser att det är viktigt att stå upp för sina åsikter.

– Man är ju i beroendeställning till landslaget. Både för uttagningar till världscupen och landslag över sommaren och rent ekonomiskt. Jag förstår att man inte alltid säger vad man tycker, men jag är en öppen och ärlig person. Jag trivs bra med att vara transparent. Det är det jag mår bäst av och då går jag på det, säger hon till Sportbladet.

Vill OS-satsa på eget sätt

Att våga prata ser hon positivt på.

– Jag tror det är bra och viktigt att säga vad man tycker och tänker för att få till en förändring.

Satsningen på OS nästa år vill hon själv styra över.

– Det jag är 100 procent säker på är att jag kommer att göra min fortsatta satsning till 100 procent på mitt eget sätt. Jag kommer i alla lägen att värna om min egen utveckling och det jag behöver för att må bra och prestera så bra jag kan.

KLIPP: Anna Dyvik bekräftar: ”Jag ska inte på VM” (9 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.