Regerande världscupvinnaren Tiril Udnes Weng tappar poäng direkt i upptakten av årets världscup. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Tiril Udnes Weng missar världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Tiril Udnes Weng har fått sämsta möjliga start för att försvara världscuptiteln från i våras.

Hon har däckats av covid och missar både Norge-premiären och världscuppremiären.

Weng blev covidsjuk vid ett höghöjdsläger i Livigno, Italien, i slutet av oktober och var då tveksam till att kunna åka Norge-premiären i Beitostölen fredag till söndag den här veckan men hade hopp om att kunna köra världscuppremiären i Ruka, Finland, nästkommande helg.

– Hon blev utslagen av covid och får nog lägga lite tid på att ta sig tillbaka. Som tur är har hon en friplats fram till jul så hon slipper stressa, säger tvillingsystern Lotta Udnes Weng till NRK.

Lotta berättar att systern blev sängliggande i tio dagar med sjukdomen men är nu tillbaka i lätt träning.

– Vi får ta det lite vecka för vecka, men jag tror inte att hon är redo för Ruka redan nästa helg. Vi får se, men det kommer nog lite för tidigt, säger landslagstränaren Stig Rune Kveen till VG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.