Tirill Udnes Weng och Lotta Udnes Weng. Foto: Bildbyrån

Stjärntvillingarna Udnes Weng flyttar till VM-staden

Uppdaterad
Publicerad

VM i Trondheim om två år.

Och redan nu flyttar norskorna Lotta Udnes Weng och Tiril Udnes Weng dit.

– Det är inte många som har gjort det före oss, säger de.

Norska stjärntvillingarna Lotta Udnes Weng och Tirill Udnes Weng gör ett ovanligt drag för att optimera sina VM-förberedelser. De har i elva år bott i Lillehammer, men flyttar nu norrut till Trondheim där nästa världsmästerskap ska avgöras 2025.

– Vi tänker att när vi har möjlighet att utnyttja den fördelen, att träna på VM-spåren, varför inte ta till vara på den?, säger Tiril Udnes Weng till TV2.

26-åringarna, som båda tog sin första individuella världscupseger den gångna säsongen, drömmer om att vinna VM-guld på hemmaplan. Och de tror flytten förbättrar chansen.

”Mer resurser”

– Det finns väldigt bra rullskidpår där, de täcker i stort sett hela banan som ska användas under VM. Vi har flera bra lagkamrater i Trondheim så jag tror att vi har lite mer resurser där än här i Lillehammer, säger Lotta Udnes Weng.

VM i Trondheim avgörs mellan 26 februari och nionde mars 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.