Björgens revansch – utklassade landsmaninnorna

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en händelserik tid för Marit Björgen – utanför skidspåret. Men den tuffa tiden har fått igång farten, och landslagskamraterna har svårt att hänga med veteranen på träningslägret.

Det är nu 1,5 år sedan hon senast tävlade i världscupen, under tiden har Marit Björgen fått en son och råkat ut för diverse skador.

– Det har varit några tårar, och jag har varit sliten emellanåt. Och jag ska inte sticka under stol med att jag några gånger har funderat på om det är värt det, säger hon till NRK:s reporter Morten Stenberg på plats i Val Senales.

Formstark inför VC-premiären

Och nyligen kom ett ny bakslag för Marit Björgen. Nära vännen Therese Johaugs positiva dopningsbesked drabbade Björgen hårt, och fick 36-åringen att återigen ifrågasätta sin fortsatta satsning.

Men med tre veckor kvar till världscuppremiären pekar formen spikrakt uppåt för profilen. På höghöjdslägret i Val Senales, Italien, utklassade Björgen sina landsmaninnor.

– Det var lättåkt. Går det så här i vinter så är jag väldigt nöjd, säger Björgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.