Marit Björgen och Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Björgen vill se Johaug i Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug uppmanade Marit Björgen att ställa upp i VM 2021.

Nu kontrar 40-åringen.

– Hon kan komma direkt från VM och köra Vasaloppet, så kan hon försöka slå mig, säger Björgen till NRK.

I en intervju med NRK i slutet av november berättade Therese Johaug att hon gärna ser att Marit Björgen tar en av fyra platser i det norska stafettlaget vid VM i mars nästa år.

– Marit Björgen i form, vem vill inte ha med henne?, sa Therese Johaug då.

I samma intervju kommenterade dock Björgen att hon inte är intresserad av en landslagscomeback.

Björgen avslutade karriären 2018 men valde i våras att göra comeback med en satsning på långlopp, och framför allt Vasaloppet.

Svenskduo största hoten

Två veckor efter Johaugs uppmaning kontrar Björgen. 40-åringen antyder att Johaug har bitar att jobba på för att nå hennes nivå – och hoppas få se henne i Vasaloppet.

– Jag ska ge henne en pik. Stakmässigt har hon lite kvar. Nu djävlas jag lite med henne så att hon ska ställa upp i Vasaloppet. Hon kan komma direkt från VM i Oberstdorf till Vasaloppet för att försöka slå mig, säger Björgen.

Vasaloppet 2021 körs den 7 mars för elitåkarna. Björgen håller en svensk duo som två av sina största konkurrenter.

– Jag vet inte om jag har något att sätta emot mot Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren. De är riktigt snabba och har satsat länge. Men jag ska göra så gott jag kan.

ARKIV: Sensationen: Björgen gör comeback – satsar mot Vasaloppet (26 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.