Frida Karlsson och Anders Blomquist. Foto: Bildbyrån

Blomquist går emot Björgen: ”Frida tål mer än de flesta tror”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i höst gav längdlegendaren Marit Björgen ett råd till den svenska talangen Frida Karlsson. Hon menade att 20-åringen borde stå över en del tävlingar i vinter. Men SVT Sports expert Anders Blomquist håller inte med norskan.

– Frida Karlsson har en väldigt bra träningsbakgrund för sin ålder så jag tror att hon kommer att tåla mycket mer än de flesta tror, säger han.

Om det visar sig att Karlsson inte presterar menar Blomquist att det ändå kunde vara aktuellt att tacka nej till tävlingar.

– Om det fungerar bra resultatmässigt tidigt och hon håller en bra nivå så finns det ingen anledning att inte åka lopp. Men om hon får svackor så måste hon naturligtvis fundera på hur säsongen ska se ut, säger han.

Experten menar att tävlingarna också har ett annat värde än goda resultat.

– För henne handlar det mycket om att lära sig massa saker. Hon är i början av sin karriär. Det är bra att hon har en idé som hon tror på.

Arkiv: Här är Frida Karlssons succéår – från genombrott till VM-medaljer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.