Foto: Bildbyrån

Blomquist hyllar Halfvarsson: ”Världsklass”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson stod för ett storartat lopp i Falun när han tog sin första pallplats sedan 2018.

Nu hyllas han av SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Det han gör i dag är världsklass, säger han.

Den svenske skidstjärnan Calle Halfvarsson har haft en tung säsong – fram till i dag. 32-åringen öppnade starkt i Falun över 15 kilometer fristil och blev tvåa i loppet.

En insats som SVT Sports expert Anders Blomquist berömmer.

– Det är så roligt för Calle. Han har sådan fantastisk kapacitet när han har bra dagar. Och jag tror att det är väldigt viktigt för honom att få en sådan här dag, säger han och fortsätter:

– Det han gör i dag är världsklass. De han möter och slår – det är allra högsta nivå.

”Otroligt viktigt”

Vad tror du att det här betyder för honom?

– Det här kan vara skillnaden för hans framtid, om han bestämmer sig för att göra en rejäl satsning till mot nästa mästerskap. Otroligt viktigt för honom att få komma upp på en pallplats, på hemmabana dessutom.

Visar det här på att han har mer att ge på den här scenen?

– Ja, det gör det ju. Han bevisar det och jag har alltid tyckt att det är få i världen som har hans förutsättningar. För Calle har det handlat om att han få satsningen att funka och att detaljerna ska hålla ihop.

Då är han riktigt bra

Vad drar du för slutsatser från den här tävlingen?

– Det handlar om att han ska landa i att ”jag vill ge det här två år till”. Det här ger en grundtrygghet i att när han har bra dagar, så är han riktigt bra. Det gäller att få bra dagar oftare.

KLIPP: Halfvarssons jättelopp – på pallen i Falun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.