SVT:s längdexpert Anders Blomqvist ser fina förutsättningar för comebackande Frida Karlsson Foto: TT Nyhetsbyrån

Blomquist om Karlssons comeback: ”Inte förvånad om hon åker bra”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har varit borta från världscupen då hon inte uppfyllt skidförbundets hälsokrav. Hon gör comeback på hemmaplan i Falun den 8-9 februari.

– Det kan gå precis hur som helst, men jag skulle inte bli förvånad om hon åker bra, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Karlsson har varit borta sedan början av december förra året.

– Det ska bli jättekul att hon är tillbaka där hon ska vara. Frida är ung och har så mycket i sig. Dels måste kroppen svara och dels måste hon hitta rätt utgångshastighet då hon inte har tävlat så mycket på lång tid.

Blomquist tror att det är ett bra läge för Karlsson att komma tillbaka till världscupen.

– Jag tror att det är skönt läge för henne. Hon har naturligtvis längtat efter att få vara med och det är en stor glädje. Jag tror att hon själv kan sänka förväntningarna och ingen annan har rätt att ha förväntningar på henne heller. Jag tror det är ett bra läge. Ingen press, utan mer bara glädje.

Helgen i Falun inleds med en klassisk sprint och fortsätter med 15 kilometer fristil. Tävlingarna sänds i SVT.

KLIPP: Därför gör Frida Karlsson comeback

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.