Alexander Bolsjunov. Foto: Bildbyrån

Bolsjunov: ”Illa att de tänker så om mig”

Uppdaterad
Publicerad

Anklagad för att vara arrogant.

Nu svarar Alexander Bolsjunov på norska kritiken.

– Det är illa att de tänker så om mig, säger ryske stjärnan.

På längd-VM i Oberstdorf tog Alexander Bolsjunov och Gleb Retivych brons i sprintstafetten – något som väckte uppmärksamhet då var att det verkade som om Bolsjunov varken gratulerade eller tröstade sin lagkamrat efter loppet.

Medan Norge och Finland firade sina medaljer.

– Inget speciellt hände där, jag gratulerade honom sedan. När jag var klar, gick jag och såg inte ens hur loppet slutade. Efteråt gratulerade vi varandra. Det såg inte norrmännen, säger Alexander Bolsjunov till Tass och svarar även på att många i Norge ansåg att han var arrogant.

– Det är dåligt att de tänker så om mig. Men jag behöver inte bevisa det motsatta för någon, säger Bolsjunov.

”Dåligt”

I VM tog 24-åringen ett guld, knep två silver och ett brons. Silvermedaljen i femmilen fick han efter att Johannes Hösflot Kläbo blivit diskad för obstruktion mot Bolsjunov på upploppet. Ryssen var tydligt bedrövad vid medaljceremonin, men menar att han hade skakat av sig guldmissen tre-fyra timmar senare.

– Jag vann ett guld. Det var coolt. Men jag tog inte ett andra. Det var väldigt dåligt.

ARKIV: Det här hände på upploppet – bild för bild (7 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.