​britta Johansson-Norgren vann i Marcialonga. Foto: TT

Johansson Norgren överlägsen i Marcialonga – trots köldskador

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren blev förra helgen trea i kylslagna långloppet La Diagonela. 35-åringen förfrös där tre fingrar.

Köldblåsorna hindrade inte svenskan från att i dag vinna klassiska Marcialonga i italienska Trentino.

Britta Johansson Norgren har haft en helt enastående vinter i långloppscupen, Ski Classics. Hon inledde med att vinna premiärtävlingen i Livigno i Italien och följde upp det med att ta sin 16:e vinst i långloppscupen när blev segerrikast genom alla tider och blev trea på långloppet i La Diagonela förra helgen.

Det var en kall tävling i Schweiz för en vecka sedan och kölden påverkade 35-åringen så pass att hon förfrös tre fingrar.

Stor segermarginal

Köldblåsorna påverkade emellertid inte svenskan nämnvärt. I dag visade Britta Johansson Norgren klassen än en gång när hon var starkast i klassiska Marcialonga över 65 km. Halvvägs in ryckte Johansson Norgren och Lina Korsgren i från övriga fältet, men Korsgren orkade inte följa med sin landsmaninna och 35-åriga suveränen fick göra sitt eget lopp och höll i från övriga konkurrenter. När hon korsade mållinjen var det med en segermarginal på 1.19 till Korsgren och ytterligare en dryg minut till trean Astrid Öyre Slind.

På herrsidan blev Oskar Kardin trea. Vann gjorde norrmannen Petter Eliassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.