Jens Burman blev bästa svensk i Oberstdorf. Foto: Bildbyrån.

Jens Burman: ”Klassiska delen förstörde”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Burman hade det tungt under den klassiska delen av skiathlon-loppet. Efter loppet berättade Burman för SVT att han hade dåliga skidor.
– Det var den klassiska delen som förstörde loppet totalt. Jag hade inget fäste sista två varven, säger han.

Efter den klassiska delen låg Jens Burman på 23 plats, 59,5 sekunder efter Bolsjunov. Men när åkarna i toppen saktade ned på tempot kunde Burman krypa närmare. Efter 22,5 kilometer hade han krympt avståndet till 37,9 sekunder och vid den näst sista mellantiden var avståndet drygt 20 sekunder. Men när tempot skruvades upp tappade Burman igen och slutade på 16 plats.  Han var 46,5 sekunder efter vinnaren Alexander Bolsjunov som spurtade hem segern före Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe.

Bakom Burman var Daniel Richardsson som slutade på 29 plats och han var 2,19 efter Bolsjunov. Johan Häggström var över tre minuter efter på plats 39  och Karl-Johan Westberg var sist av alla, över tio minuter efter.

– Det pekar verkligen åt fel håll. Vi får se hur skidorna gått. Men prestationerna är långt ifrån godkända. Helt okej lopp av Burman som individ, men som svenskt lag är det dåligt, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Dåliga skidor

Efter loppet berättade Jens Burman att han hade dåliga skidor.

– Det var den klassiska delen som förstörde loppet totalt. Jag hade inget fäste sista två varven, det var dåligt, säger Jens Burman till SVT Sport.

Var det framförallt skidorna som var dåliga?

– På den klassiska delen var det skidorna. På skejten var jag jäkligt pigg, men då var det redan kört. Det går inte göra så mycket åt det.

– Jag tycker att det är jäkligt tråkigt då man känner sig hyfsat pigg. Jag vill inte vara så här långt ned då jag kände mig piggare. Det är tråkigt.

Vad tänker du om lagets insats så här långt under säsongen?

– Den är för dålig. Förklaringen för mig i dag är den klassiska delen. Hur det var för de andra måste de svara på.

Calle Halfvarsson kom aldrig till start på grund av magproblem. Han hoppas däremot komma till start i morgondagens klassiska sprint.

KLIPP: Se det dramatiska upploppet när Ebba Andersson missade pallen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se det dramatiska upploppet när Ebba missade pallen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer