Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Calle Halfvarsson besviken på laguttagningen

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson misslyckades i medaljläge som sistaman i stafetten.

Efter sjätteplatsen kritiserade han laguttagningen.

– Nu i efterhand är jag arg, jag var inställd på något helt annat, säger han till SVT Sport.

Calle Halfvarsson säger att han varit tydlig med att han inte ville ha någon sistasträcka, utan att han föredrog att åka en av de inledande sträckorna i klassisk stil.

Efter att han tvingats släppa i den avslutande medaljjakten var han upprörd – på laguttagningen.

– Jag är arg och besviken på mig själv men tycker också att det är fel att sätta mig på sistasträckan. har gjort min del på sistasträckor. Jag är besviken. Det blir svårt att få till något bra när man har haft den inställningen, säger Halfvarsson.

Han menar att han varit tydlig mot lagledningen.

– Blir jag uttagen till en sistasträcka, vad ska jag göra? Det är bara att försöka göra det bästa av situationen. Men med facit i hand vore det bättre att sätta ”Wille” (William Poromaa) på sistasträckan. Jag möter inga spurtkanoner och jag tror inte att de skulle unna skaka av sig honom.

Herrtränaren Anders Högberg var självkritisk efteråt.

– Jag är väl medveten om att hans högsta önskan var att få köra en klassisk sträcka, men som mästerskapet utvecklat sig bedömde vi att detta var den starkaste ordningen i dag. Med facit i hand skulle vi gärna köra om stafetten. Men vi var eniga för två dagar sedan. säger han till SVT Sport.

Norge vann stafetten före Finland och Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.