Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Calle Halfvarssons kritik i spelaren ovan Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarssons kritik mot touren: ”Ingen framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson riktar stenhård kritik mot Tour de Ski som koncept.

– Man gör den tråkigare och tråkigare. Då har man ingen framtid i det, säger Halfvarsson.

Tour de Ski kördes första gången 2007 och fick sitt stora genombrott för en svensk publik med Charlotte Kallas vinst året därpå, den enda svenska vinsten fram till Frida Karlsson förra året.

Han tror inte på det nuvarande konceptet.

Tour de Ski

– Inte om man ska fortsätta som de tänker nu. Då tror jag att man drar ner det och gör den tråkigare och tråkigare. Då har man ingen framtid i det. Jag tror man måste tuffa till det ordentligt säger Halfvarsson kritiskt.

– För min del har den varit väldigt tråkig och för många andra också, som har klivit av. En väldigt speciell tour. Inga ryssar är med och många av de bästa klev av, säger Halfvarsson som är 25:a över fem minuter efter ledande Harald Östberg Amundsen med två etapper kvar.

Svårt att förstå upplägget

Han anser att touren hade varit betydligt roligare om det var en rejäl tour med fler etapper. Sedan tycker han och många andra åkare att arrangören Fis krånglat till det för mycket med regler som gjort touren svår att följa. Till och med hos åkarna själva har det varit svårt att förstå upplägget.

Han tycker att tävlingen är för mesig och inte tillräckligt utslagsgivande.

– Jag kom ju in i touren med otroligt dålig form och var sliten då jag kom hit men jag är inte speciellt sliten nu. Det är en ganska mesig tour, tyvärr. Vi klarar mer än så här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet