Halfvarsson och Thorn: ”Vi ska slåss om guldet”

Publicerad

Båda två såg ruggigt starka ut i sprinten fram tills att det tog slut för dem på olyckliga sätt. Calle Halfvarsson bröt staven, gick sig stum i jakten efteråt och Viktor Thorn vann kvalet och hade en jättelucka i kvarten innan han gick in i väggen.
De är bästa kompisar vid sidan av spåret och nu får de båda chans till revansch i sprintstafetten tillsammans imorgon.
– Vi ska ha kul och då kommer det gå bra, säger Thorn till SVT Sport.

Thorn kommer gå första sträckan medan Halfvarsson tar den andra. Det meddelade landslagschefen Rikard Grip ikväll när han presenterade damlaget bestående av Maja Dahlqvist och Stina Nilsson.

– Vi vet inte hur det kommer se ut i morgon, vi vet bara att vi måste vara topp två eller gå vidare på tid från vårt heat för att ta oss vidare. Det bästa är ju att bli topp två så är man säker, väl i en final ska vi vara där framme och försöka slåss om guldet, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Calle Halfvarsson och Viktor Thorn är bra kompisar utanför skidåkningen.

– Kul, vi har roligt vid sidan om skidåkningen också så det ska bli kul att få åka ihop som lag. För första gången tror jag, säger Halfvarsson.

– Vi ska ha kul och då kommer det gå bra, säger Thorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer