Charlotte Kalla: ”Det är obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har gjort att Charlotte Kalla inte kunnat planera för sitt idrottande, men de hon verkligen känner med är de som drabbats av sjukdomen och de som tillhör riskgrupperna.

– Jag känner ju med alla som tillhör en riskgrupp och den rädsla de behöver utstå varje dag. Det är obehagligt, säger hon i SVT Sports nya dokumentär ”Den osynliga motståndaren”.

Charlotte Kalla pratar om den oro som många känner under pandemin.

– Det är fruktansvärt vilken situation de som är drabbade rent fysiskt är i, men också alla effekter som blir runt omkring som arbetslöshet och osäkerhet. En oro som många säkert går och bär på.

Corona och idrott

Längdskidåkaren försöker ändå att vara positiv i den här tuffa tiden.

– Jag väljer att se vad det här har gett mig och säkert många andra. Möjlighet att stanna upp och verkligen vara här och nu.

I vanliga fall är Kalla rädd för att bli sjuk då det kan påverka hennes idrottande negativt, men den här våren har det varit ombytta roller då hon varit försiktig i kontakten med sina vänner som inte är elitidrottare.

– Jag tänker mycket mer på mina vanliga vänner som inte idrottar. Att jag inte vill bära med någon smitta till dem. Jag har nog blivit mer vaksam och ställer frågan en gång extra ifall de har lust att ses på lunch eller middag. Jag är rädd för deras skull. Den respekten de har visat mig i många år behöver jag också ta i beaktande nu då jag ska träffa dem, säger Kalla i dokumentären.

”Den osynliga motståndaren”, som är gjord av Björn Becksmo och Pelle Wittheden, sänds i SVT1 och på SVT Play på onsdag 24/6 klockan 20.00.

Du kan även se dokumentären i Play HÄR.

Idrottarna som är med i ”Den osynliga motståndaren”

Sarah Sjöström – simning

Emil Johansson – mountainbike, slopestyle

Daniel Ståhl – friidrott, diskus

Peder Fredricson – hästhoppning

Emilia Fahlin – landsvägscyklist

André Myhrer – alpint

Charlotte Kalla – längdskidåkare

Modo Hockey – ishockey

Hammarby fotboll – fotboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet