Foto: Bildbyrån

Beskedet: Charlotte Kalla har testats positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har fått svar på corona-testet: Det är positivt – och stjärnan ser nu ut att missa Sverigepremiären nästa helg.

–  Jag mår bättre idag och är fortsatt optimistisk om ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Det var i måndags som skidstjärnan Charlotte Kalla fick symptom på covid-19 med huvudvärk och feber.

33-åringen isolerades direkt i väntat på testresultatet. Idag kom svaret: Det är positivt.

– Jag mår bättre idag och är fortsatt optimistisk om ett snabbt tillfrisknande. Jag har regelbunden kontakt med ”Pliggen” som är ett stort stöd och jag följer de protokoll som förbundet och laget har satt upp för detta, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Tidigare idag sa landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson till SVT Sport att han inte räknade med Kalla i Sverigepremiären i Bruksvallarna nästa helg.

– Just nu följer vi förloppet dag för dag och så tar vi de medicinska beslut som är lämpliga när tiden är mogen. Men det är klart att sannolikheten är låg.

SVT sänder premiären i Bruksvallarna 20-22 november – så sänds Vinterstudion säsongen 2020/2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.