Charlotte Kalla gör comeback i längdspåren på lördagen. Foto: Bildbyrån.

Charlotte Kalla inför comebacken: ”Nervöst”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla gör sin första tävling för säsongen i Östersund i dag.

Och skidstjärnan är nervös.

– Jag vet väldigt lite om hur kroppen kommer att svara på att köra 15 kilometer i tävlingstempo, säger hon till Sportbladet.

Den 11 november kom beskedet att Kalla testats positivt för covid-19.

Efter återhämtning och en rekordlång försäsong ställer hon sig nu åter på startlinjen i Östersund – med vissa frågetecken kring den fysiska statusen.

– Det är en väg att vandra. Speciellt med tanke på att insatsen i träning har varit på en annan nivå än vad jag har haft innan sjukdomen.  Men jag känner inte så stor oro, hittills känns det som att kroppen svarat bättre och bättre för varje träningsdag som jag har genomfört, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

”Jobbat på tålamodet”

Hon har inte tävlat sedan i början av mars.

– Jag har försökt att jobba på tålamodet och inte låta längtan ta över för mycket utan landa i vilka behov jag har här och nu. När den här möjligheten att tävla i tre dagar dök upp blev jag sugen på att köra två distanslopp, men vi kom överens om att det är bättre att se till varje pass jag behöver och inte stressa på för mycket utan välja ett av loppen. Och det föll på 15 skejt.

Lördagens lopp börjar 14.00 och är en interntävling för de svenska åkarna.

Kör Tour de Ski?

Första skarpa tävlingen för det svenska landslaget blir Tour de Ski som startar på nyårsdagen. Om Charlotte Kalla kommer köra touren eller inte lär avgöras efter helgen.

– Jag försöker att inte fundera så mycket på vad som väntar utan nu har jag verkligen fått öva på att vara här och nu och inte oroa mig för mycket på vad som väntar utan istället göra det bästa jag kan i träning för dagen, säger 33-åringen.

KLIPP: Här utmanar Björgen Johaug i gymmet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.