Charlotte Kalla ska göra sitt åttonde VM. Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla: ”Har känt mig oroad”

Uppdaterad
Publicerad

För tre månader sedan satt Charlotte Kalla isolerad efter att ha testat positivt för covid-19.

Säsongen har efter det varit strulig. Trots allt är hon nu uttagen i VM-truppen.

– Jag har varit orolig för hur kroppen skulle orka, säger hon till SVT Sport.

Charlotte Kallas säsong har varit turbulent och kantats av covidsjukdom, ryggproblem och delvis svaga resultat.

När den 17 åkare stora VM-truppen togs ut var veteranen ändå med på listan.

Men hennes VM-plats har varit i fara flera gånger. Något som oroat stjärnan själv. Det senaste orosmolnet var ryggproblemen som kom efter världscuptävlingarna i Falun i slutet av januari.

– Efter Falun har jag känt mig lite oroad för var det skulle ta vägen med ryggen. Tålamodet har prövats, säger Kalla till SVT Sport.

– Jag har varit mer orolig för hur kroppen skulle orka än för att bli uttagen i VM eller inte. För om jag inte är hel och kan göra mig själv rättvisa ska jag inte till VM heller.

”Känns lockande”

VM i Oberstdorf drar igång 25 februari och Kalla, som gör sitt åttonde VM, hoppas nu pricka formen perfekt. Vilka distanser hon får chansen att åka återstår att se.

– Det är inte min uppgift att ta ut laget men skiathlon känns lockande med tanke på känslan jag hade i Lahtis, säger Kalla och syftar på sjundeplatsen i världscupen i mitten av januari.

– Jag hoppas jag kommer kunna se tillbaka på mästerskapet och att det var där formtoppen inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.