Charlotte Kalla är redo för comeback. Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla tillbaka i världscupen – efter 321 dagar

Uppdaterad
Publicerad

I morgon gör Charlotte Kalla sin första världscuptävling för säsongen.

Då har det gått inte mindre än 321 dagar sedan hon senast stod på en världscupstartlinje.

– Jag har verkligen längtat, säger hon.

Fjolårets världscupsäsong avbröts i förtid på grund av coronapandemin.

Och innan den nya säsongen drog igång drabbades Charlotte Kalla av covid-19.

Men nu är hon frisk, och äntligen redo för världscupcomeback.

– Det känns bra! Jag har verkligen längtat efter att dra igång tävlingssäsongen på riktigt. Även om jag har ”premiärat” i Östersund två gånger om så känns det ändå speciellt, säger hon till SVT Sport.

På vilket sätt känns det speciellt?

– Det är slutet av januari, och jag har fortfarande inte hoppat i landslagsdräkten. Så det har varit ett speciellt år och en speciell säsong på många sätt. Suget efter att tävla är stort.

Osäker på formen

Kalla smygstartade med två tävlingar i Östersund i början av januari, som gav två segrar. Trots det är hon osäker på var hon står.

– Det är lite svårt att veta hur kroppen ska reagera på de tuffa banorna. Det handlar ju först och främst om att få till bra lopp, där jag känner att jag orkar stå distansen ut. Så jag hoppas få med en god känsla både i klassiskt och skate, säger hon, och lägger till:

– Men jag ser fram emot att kasta mig ut i banan.

Med tanke på hur olika det är kring hur kroppen reagerar efter covid, hur osäker är du på din fysiska status?

– Jag känner fortfarande att jag tar kliv framåt varje vecka. Hur snabbt jag kommer tillbaka till toppformen är svårt att sia om. Jag får acceptera nuläget, och ta med mig att ju fler veckor det går efter sjukdom kommer göra mig bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.