Frida Karlsson i Bruksvallarna för två år sedan. Foto: TT

Corona: Halverade startfält i Bruksvallarna

Uppdaterad
Publicerad

I samband med den eskalerande coronapandemin halverar arrangören av skidpremiären i Bruksvallarna nästa helg sina startfält.

– Vi vill ta vårt samhällsansvar, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Det skulle varit 150 herrar och 100 damer som startade i den svenska säsongspremiären, tillika världscuputtagningen, i Bruksvallarna 20-22 november. Men nu blir det halverade startfält och endast 75 herrar och 50 damer kommer till start.

– Vi vill ta vårt samhällsansvar. Tävlingsområde och arbetsplats ska vara tryggt och säkert. Nu är det endast yttersta eliten som är plats för nästa helgs skidtävlingar, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum till den egna hemsidan.

Utländska deltagare tillåtna

Beslutet är taget i samråd med skidförbundet och presenterades under dagen. Juniorerna tillåts fortsatt att tävla såvida deras Fis-punkter kvalificerar dem. Utländska åkare är också tillåtna att delta.

I dag hade landslagsåkarna en träningstävling med nummerlappar i ymnigt snöfall. Arrangören har sparad snö som de kör ut i omgångar för att få så bra spår som möjligt.

Nytt från i år är att SVT sänder redan från fredagen då damerna kör 10 km klassiskt och herrarna 15 km klassiskt. Under lördagen är det klassisk sprint och under den avslutande söndagen fristil 10 och 15 km.

KLIPP: Hälsoproblem för norska stjärnan – som missar hela säsongen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.