Johannes Hösflot Kläbo är osäker på framtiden. Foto: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Corona-hantering skrämmer Johannes Hösflot Kläbo – kan stå över resten av året

Uppdaterad
Publicerad

En coronasmittad nordisk kombinations-åkare fick röra sig fritt på stadionområdet i Ruka.
Nu reagerar Johannes Hösflot Kläbo starkt, och öppnar för att stå av alla tävlingar fram till jul.
– Jag får ta mig en funderare, säger han.

Det norska public service-bolaget NRK rapporterar i kväll att en rysk nordisk kombinations-åkare fick röra sig fritt runt om skidstadion i Ruka i två dagar innan det visade sig att han var covid-19-smittad. Han testade först negativt vid avresan från Ryssland och tog sedan ett frivilligt coronatest vid ankomst till Helsingfors.

När han väl anände till Ruka tog han ett snabbtest, som visade negativt. Men två dygn senare kom provsvaret från Helsingfors, som visade att han var smittad av covid-19. Då blev han och två ryska ledare satta i kanrantän.

”Får ta mig en funderare”

När den norske megastjärnan Johannes Hösflot Kläbo, som vann helgens minitour, får höra talas om händelsen erkänner han att det är en sak som kan göra att han hoppar av kommande tävlingar.

– Det är det absolut. Så jag får ta mig en funderare under ett par dagar när jag kommer hem och fundera på hur jag ska göra, säger han till NRK, och berättar senare hur han tänker inför nästa veckas tävlingar i Davos:

– Det råder ingen tvekan om att det är frestande att åka skidor i Davos, men vi måste titta på vilka möjliga lösningar det finns för att ta sig dit. Antingen måste vi åka väldigt tidigt och nästan fundera på att ta bil, annars får vi se om det finns några andra lösningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här tar Kläbo hem segern i Ruka Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer