Linn Svahn var tillbaka i världscupen efter nästan två år på grund av en efterhängsen axelskada. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn femma i comebacken: ”Måste vara nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn gjorde comeback i världscupen efter nästan två års frånvaro på grund av axelskadan. Hon tog sig till final och slutade femma i Livignos fristilssprint.

– Det är lite som att komma hem. Jag måste vara nöjd med det här, säger Svahn.

Den efterhängsna axelskadan efter det olyckliga fallet i Ulricehamn i februari 2021 gjorde ett sprintesset missade OS i Peking förra året.

– Jag märker hur jag agerar på en sådan här tävlingsarena och jag gillar att vara här. Det är många delar som jag är nöjd med och jag blir bättre och bättre för varje tävlingshelg. Ge mig tre race till så ska jag kunna svara på den sista delen också. Det är där jag känner att det fattas, säger Svahn till Viaplay.

Fredriksson vill se henne i VM

Svahn var femma i prologen på förmiddagen och visade direkt att hon höll i konkurrensen. Men har inte blivit uttagen till VM i Planica, Slovenien i slutet av februari och början av mars.

– Säger Linn Svahn att hon är redo för VM så ska hon åka VM, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.

I den andra kvartsfinalen ställdes Svahn mot Sundling där Sundling drog heatet. Svahn låg bakom Sundling in på uppförsupploppet. När Rosie Brennan närmade sig bytte Svanh spår och kontrollerade sin andraplats efter ett taktiskt väl utfört initiativ.

Till final som lucky loser

Svahn valde samma taktik i semin och lade sig bakom Sundling som åter låg i spets. Men på upploppet hängde hon inte med Sundling som drog stenhårt och vann före Emma Ribom och Nadine Fändrich.

Svahn var bara fyra men heatet var tre sekunder snabbare än snabbaste kvartsfinalen så finalplatsen kände ganska klar för Svahn redan där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.