Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling vann sprinten. Foto: Viaplay

Sundling ledde svensk trippel i Livigno

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling stod i särklass när hon gjorde världscupdebut i Livignos fristilssprint. Hon vann före Maja Dahlqvist och Emma Ribom denna svenska succédag.

– Det var utmanande men i finalen kände jag att jag kunde trycka på hela vägen in och det känns så skönt, jag är så glad, säger Sundling till det internationella skidförbundet Fis i Viaplays sändning.

Sundling stålade ikapp med solen i den italienska skidorten där hon varit en tid. Hon vann prologen och vann även kvart, semi och final efter samma taktik där hon lade sig i spets utan att släppa upp de övriga.

”Såg dem inte ens i ögonvrån”

– Jag försökte bara att göra mitt race och inte tänka på de andra. Jag tittade framåt och såg dem inte ens i ögonvrån, säger Sundling till Viaplay om finalloppet.

Både Dahlqvist och Ribom, som kom till start i finalen utan nummerlapp och fick ett gult kort efteråt, försökte utmana Sundling utan att orka ända fram.

Linn Svahn var defensiv i finalen och tappade sedan ytterligare på det tunga upploppet uppför och slutade femma i sitt första världscuplopp på nästan två år.

Sundling var som en klocka. Hon vann prologen på 2.45,59 och hade 2.45,70 i finalen.

Till resultaten.

Johannes Hösflot Kläbo blev hårt uppvaktad av Richard Jouve men kunde hålla undan och ta en favoritseger. NRK liverapporerade från herrloppet men avstod från damloppet. De största norska damnamnen var hemma på nationella mästerskapen som idag ställdes in på grund av 23 minusgrader i Gjövik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.