Hanna Falk vann – Stina Nilsson föll i comebacken

Stina Nilsson föll i finalen i sin världscupcomeback – men Sverige hade dubbelt på pallen ändå. Hanna Falk vann loppet före Maja Dahlqvist. – En bra dag för mig. Jag försökte fokusera på att få en bra start, säger Hanna Falk till SVT Sport.

Flera av toppåkarna saknades i tävlingen från Dredsen, bland annat på grund av de norska mästerskapen. Det öppnade upp för svenskorna som trivdes bra i den korta stadssprinten.

Fyra svenskor i final där Stina Nilsson dramatiskt föll strax före målgången, men det förstörde inte Sveriges dag ändå. Hanna Falk lyckades hålla täten fram till mål och Maja Dahlqvist kom in på en andraplats.

– En bra dag för mig. Jag blev förbannad i semin, när jag hade en dålig start. I finalen fick jag en mycket bättre start, säger Falk till SVT Sport.

Hanna Falk tog sin tredje seger i världscupen.

”Ganska arg”

– Jag är ganska arg. Fysiskt fick jag de svar jag ville ha, synd att jag inte får chansen att ta det ända in i mål, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer