Moa Lundgren, Ebba Andersson och Emma Ribom jublar. Foto: Lukas Johansson.

Ebba Andersson överlägsen i U23-VM

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson fortsätter att dominera på U23-VM. Efter guldet på 10 km så blev det i dag ytterligare en förstaplats. 22-åringen ledde från start till mål och kom in 37 sekunder före tvåan Moa Lundgren. Det blev en helsvensk pall efter att Emma Ribom körde in på en tredjeplats.

– Jag njöt av det hårda jobbet som krävdes, sa Ebba Andersson i Expressens sändning.

Efter att ha pressat Therese Johaug i Lahtis i helgen så har Ebba Andersson dominerat i U23-VM i Tyskland. I dagens 15 km masstart tog Andersson kommandot direkt och släppte aldrig taget. Efter halva loppet ledde 22-åringen med 17 sekunder ned till fransyskan Flora Dolci och i mål kom svenskan in 37 sekunder före tvåan Moa Lundgren.

– Det känns jättebra att vinna här idag för det var det jag siktade på. Sen var det jätteskönt att se två vita dräkter komma här efter mig i mål, det gjorde mig verkligen glad, säger Ebba Andersson.

”Helt jävla underbar dag”

Moa Lundgren på andraplatsen var desto mer uttrycksfull.

– En helt jävla underbar dag. Jag hade ett tufft lopp senast på tio kilometer men skam den som ger sig, sa Lundgren efter loppet.

En mer spännande kamp utkämpades strax bakom Ebba Andersson. Emma Ribom och Moa Lundgren gick starkt men fransyskan Flora Dolci vägrade släppa taget. Det skiljde som mest två sekunder mellan de tre åkarna fram till slutet på loppet. Med 700 meter kvar stack de två svenskorna och då tröt orken på Dolci. Moa Lundgren visade sig starkare än lagkamraten Ribom och var till slut åtta sekunder före in i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.