Ebba Andersson föll under gårdagens löpträning och skadade samma knä som hon tidigare haft problem med. Foto: Bildbyrån

Landslagsläkaren om Ebba Anderssons skada: ”Vet inte om det är något allvarligt än”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart hur allvarlig Ebba Anderssons knäskada är. Längdstjärnan föll under ett löppass i veckan och slog i samma knä som hon tidigare opererat.

– Behöver hon träffa någon så kommer hon träffa en ortoped i början av veckan. Men vi vet inte om det är något allvarligt än, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson till SVT Sport.

Det var under landslagets uppladdningsläger i Bruksvallarna som Ebba Andersson i veckan drabbades av en skada. Olyckan uppstod i samband med ett löppass.

– Hon var ute och sprang under eftermiddagspasset. Då halkade hon till och slog i det knä som hon haft problem med tidigare och hon fick ju värk i knät då, säger landslagschefen Lars Selin till SVT Sport.

”Vi blir försiktiga när sådant här händer”

Knäproblem är inget nytt för Andersson som redan 2014 var med om att det högra knät hoppade ur led. 2016 tvingades Andersson till dubbla operationer.

– Nu efter helgen kommer vi att utreda det som behövs, beroende på hur läget är. När det blir någonting sånt här är vi försiktiga med anledning av hennes tidigare skada, säger Magnus Oscarsson.

Fler svar kring 22-åringen skada kommer nästa vecka.

– Är det så att hon behöver träffa någon kommer hon träffa en ortoped i början av veckan. Men vi vet inte om det är något allvarligt än. Man kan få en töjning i sidoligament och då tar det bara några dagar eller en vecka.

Oklart om premiären är i fara

Selin berättar att Andersson hoppar på kryckor nu. Men om skadan kan påverka skidpremiären i Gällivare nästa helg och världscupspremiären om två veckor kan inte landslagsledningen svara på.

– Vi hade som tur var flera aktiva som var med och ringde till vår sjukgymnast som var där på väldigt kort tid. Det tog väl inte mer än fem minuter innan sjukgymnasten var där och lindade hårt, vilket var väldigt bra.

ARKIV: Ebba 10 år: ”Charlotte Kalla är ganska duktig” (2008)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.