Foto: Bildbyrån

Ebba Anderssons karriärssteg – flyttar till Östersund

Publicerad

Den svenska skidstjärnan Ebba Andersson, 21, har tagit ett nytt karriärsteg. Hon väljer, tillsammans med sin lillebror Fredrik, 20, att flytta från familjehemmet i Sollefteå till Östersund – där flera andra landslagsåkare befinner sig.
– Jag känner mig redo att flytta hemifrån. Östersund är en fin stad med bra träningsmöjligheter, säger Ebba Andersson till ÖP.

Ingen av de två byter dock klubb – utan de kommer fortfarande att tävla för Sollefteå.

– Ja, men det var väl dags nu, de är ju båda i den åldern, säger de bådas pappa Per-Ola Andersson till SVT Sport.  De får flytta hemifrån och klara sig själva, det blir bra.

Flera andra landslagsåkare bor redan i Östersund, till exempel Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter.

– Östersund är ett bra alternativ. Dels för fina träningsmöjligheter och jag ville få ett miljöombyte. Det är även praktiskt när man ska ut och resa. Och jag har mycket kompisar där också. Trygghet att Fredrik flyttar dit också. Vi ska dock inte bo tillsammans, säger 21-åriga Ebba Andersson till ÖP.

Bättre resurser

För Ebba ska det ses som ytterligare ett steg i karriären. I Östersund sparar de snön och lägger ut den tidigt, hon får på så sätt komma på snö tidigare.

– Självklart ska det ge ett lyft i karriären, det är det som är meningen liksom. De har mycket resurser där med fysio och det ska bara var plus, säger Per-Ola Andersson.

– Sen är det ju bara 16 mil till Sollefteå, så det är ju nära till oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer