Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Andersson tror att kompisen Frida Karlsson har stora möjligheter att vinna Tour de Ski Foto: Bildbyrån/TT

Ebba Andersson hälsning till Frida Karlsson från TV-soffan: ”Bara att fortsätta tro på sig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha drabbats av covid-19 följer Ebba Andersson Tour de Ski slaviskt hemma från TV-soffan. Hon tror att kompisen Frida Karlsson kommer ta hem tävlingen.

– Jag vill inte jinxa någonting men det ser i alla fall bra ut so far, säger hon till SVT Sport.

Ebba Andersson har återhämtat sig från den covid-förkylning hon ådrog sig i början av december, och laddar för tävlingscomeback. Trots att hon själv missade Tour de Ski tänker hon inte missa att följa loppen hemifrån.

– Man får planlägga sina träningstider för att kunna hinna med och följa loppen. Nu hann jag precis hem från förmiddagspasset för att se herrarnas 10 km i Oberstdorf, och sen innan pass nummer två idag så kommer jag hinna följa damernas lopp också, säger hon.

– Även fast jag inte har möjlighet att vara där så försöker jag inte blunda för verkligheten och låtsas att tävlingarna där inte existerar, utan använder det istället som inspiration för att jag själv ska bli sugen att tävla.

Imponeras av Frida Karlsson

Ebba Andersson tror starkt på sin vän Frida Karlsson i tävlingarna.

– Det är bara att fortsätta och tro på sig själv. Frida åker skidor fort och det vet jag att hon också vet om, så det är bara att lita på det, säger hon.  

Tror du Frida kommer vinna hela touren?

– Ja men hon har väldigt goda förutsättningar och har skapat sig ett väldigt bra utgångsläge nu för fortsättningen. Jag vill inte jinxa någotnting heller men det ser i alla fall bra ut so far.

SE ÄVEN: Så vill svenska stjärnorna ändra touren: ”Var mer intressant då” (3 januari)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.