Ebba Andersson trea efter rysarspurt med Östberg

Publicerad

Vid tremilens sista skidbyte strulade det totalt för Ebba Andersson och hon tappade många sekunder. Trots det orkade hon ikapp både Charlotte Kalla och Ingvild Flugstad Östberg och spurtade kraftfullt till sig en tredjeplats i prestigefyllda tremilen i Holmenkollen.
– Det betyder jätte, jättemycket efter några motigare veckor, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

– Oj så starkt, kommenterar Anders Blomquist Ebba Andersson.

– När hon kom ikapp mig på upploppet tänkte jag bara att jag skulle bita ifrån, säger Ebba Andersson om spurtduellen med Ingvild Flugstad Östberg till SVT Sport.

Ebba Andersson var revanschsugen efter ett tufft VM utan starka individuella placeringar. Ebba såg också stark ut loppet igenom men ett struligt skidbyte med drygt en mil kvar gjorde att hon tappade flera sekunder.

Ebba Andersson hade hade stora problem med skidbytet i Holmenkollens tremil. Foto: SVT/TT

Men inte ens ett dåligt byte kunde stoppa henne i dag, fram mot mål grillade hon Ingvild Flugstad Östeberg och i spurten var hon klart starkast och blev trea.

– Jag var så fokuserad på att inte göra ett dåligt byte så jag var nära att virra bort mig men det var inte så många sekunder jag tappade, kommenterar hon.

Pallplatsen innebär att hon är den blott andra svenskan, tillsammans med Charlotte Kalla (2009) att nå pallen på Holmenkollens tremil.

Ebba Andersson: ”Det betyder jättemycket”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer